Watch

Home Upisi Neophodnost testiranja

Važnost testiranja

El. pošta Štampa PDF


Profesor Dave Allan, autor Oxford Placement testa

Poštovani polaznici,
Radi zaštite Vašeg prava da se upišete na kurs koji Vam apsolutno odgovara po cilju učenja, ali i nivou Vašeg predznanja, molimo Vas da pažljivo pročitate kratke opise kurseva i njihovog sadržaja.
Kao što se dobrovoljno pregledamo i testiramo kada idemo kod lekara. i za upis na kurs treba imati uvid u (stanje) znanje “pacijenta”, i mi se moramo  testirati, jer Vi dolazite da bismo Vam pomogli da naučite engleski jezik.
Vi već i sami znate šta želite, često znate šta niste a šta jeste dobro naučili, ali test je ipak skener koji tačno daje rezultate i stanje Vašeg znanja.

•    Upis na kurseve škole Britanicca se obavlja isključivo na osnovu najpouzdanijeg dijagnostičkog “Oxford placement testa” autora Dave Allana čime se garantuje uspešnost u Vašem radu i upis kursa koji odgovara Vašem predznanju, a to su osnovne propozicije CEFR (Common European Framework of References) ili Preporuke zajedničkog evropskog okvira rada: što je u stvari Bolonjska deklaracija za sve privatne škole u Evropi.

•    Pred-testiranje se može uraditi na našem sajtu, ali Preliminary test na sajtu nije detaljan i ne sadrži listening / speaking deo, kao ni pisanje eseja, jer je to tehnički neizvodljivo. Test na sajtu daje samo blagi opis Vašeg znanja na osnovu gramatike i vokabulara.

•    Oxford Placement test uz Speaking i Writing zadatke omogućava precizan upis na opšte, biznis ili strukovne ispite.

•    Za upis na specijalne kurseve mora se konsultovati profesor sa kojim polaznik ima lični intervju od 30 minuta pored testa. Specijalni kursevi koriguju samo po jedan problem u jeziku - samo gramatiku, samo govor, samo izgovor, samo pisanje.

•    “Skrojeni” kursevi se prave prema želji polaznika da savlada program u školi, na fakultetu, zbog intervjua za posao, zbog prezentacije na međunarodnim skupovima.

•    Opšti Placement test nije pogodan po obimu i težini za upis na pripreme za IELTS, TOEFL, BEC, FCE, CAE, CPE  međunarodne ispite. Svaki od ovih kurseva zahteva detaljni uvid u znanje putem probnih dijagnostičkih testova, koji daju dijagnozu znanja sa procenom mogućnosti za uspeh.

•    Niko nema pravo da po sopstvenom viđenju “kroji” testove za upis i tako prepravlja pragove znanja utvrđene u Evropi i svetu, jer se time polaznik obmanjuje. Mali je broj upisnih testova koji su validni jer su godine rada, istraživanja i truda potrebne za izradu dobrog testa. Test na kome ne piše ime autora i izdavača, koji se ne pregleda PRED VAMA uz pomoć tabele CEFR i folije sa rešenjima, sigurno nije validan!

•    Na jednom istom nivou, u okviru iste grupe postoje individualne razlike, ali one ne mogu biti drastične! Svaki polaznik ima različite sposobnosti u veštinama čitanja, pisanja, razumevanja i govora na stranom jeziku, ali ove veštine moraju biti ujednačene. Nije samo ukupan broj poena bitan, već i svaka ova pojedina veština treba da bude približna idealnom pragu znanja za upis na određeni kurs.
•    U školi Britanicca test se pregleda pred polaznikom uz pomoć folija i CEFR skale kurseva, i jedino je tada polaznik siguran da je njegov rad ocenjen korektno.
Polaznik se zatim informiše koje sve kurseve može upisati, shodno svom predznanju na osnovu testa i njegove želje/ cilja učenja.

*Ukoliko želite da uradite naš on-line test kliknite ovde:

 

GSD Metoda

gsd metoda
*Za više informacija kliknite na sliku...

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

35.2%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
20.7%UNITED STATES UNITED STATES
14.9% 
6.3%BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA
5.5%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM

Posetioci

Danas: 16
Juče: 90
Ove nedelje: 244
Zadnje nedelje: 1652
Ovog meseca: 6330
Zadnjeg meseca: 6307
Ukupno: 96123