Watch

Home Kursevi Šta i kako izabrati

Šta i kako izabrati

El. pošta Štampa PDF

  ŠTA I KAKO IZABRATI?


Koji bi bio idealan put učenja za jednog polaznika?Koji je sled kurseva? Kada i da li prestati sa učenjem? Polazimo prvo od toga šta Vi želite, a potom proveravamo koji je nivo Vašeg trenutnog znanja.
Uvek prvo obavljamo testiranje, zatim detaljni intervju da utvrdimo šta je Vaš krajnji cilj učenja, a onda pravimo plan. U kratkim crtama ovako izgleda plan Vašeg napredovanja po nivoima I kursevima:
1. Jedan od opštih kurseva za savladavanje gramatike, vokabulara, veštine čitanja, pisanja, razumevanja i govora (ponekada treba savladati više nivoa opšteg engleskog jezika-zavisi od toga koliko detaljno želite da znate jezik)
2. Konverzacijski kurs (niži ili viši)-radi ubrzanja i tečnosti govora
3. Biznis kurs (opšteg ili usmerenog tipa)-opšta kultura komuniciranja i poslovni vokabular, dokumentacija, fraze
4. Strukovni (usko vezan za Vaše zanimanje: lekar, inžinjer, novinar, hemičar, pedikir, turistički kadar, diplomata, advokat, bankar, muzičar, glumac…)
5. Studenti koji žele da upišu Bachelor ili Master studije, obično posle strukovnog biraju pripreme za neki od međunarodnih akademskih ispita: FCE, CAE, CPE, IELTS ili TOEFL.
6. Ako na ovoj putanji primetimo neki problem vezan za pojedino polje jezika: loš izgovor, usporen govor, teško savladavanje reči, loše pisanje, totalno nerazumevanje stranog jezika, mešanje gramatičkih struktura, blokade bilo kog tipa – postoje specijalni kursevi (“SKROJENI”) koji svaki problem posebno tretiraju na individualnoj nastavi uz stručnu literaturu.
7. Kada postignete svoj krajnji cilj – a nemate prilike da jezik koristite po završetku nastave, dosta toga se “briše” iz memorije. To nije maternji jezik koji govorimo svakog dana po 24 sata, cele godine, celog života - zato ako engleski nećete upotrebljavati odmah po završetku nekog ciljanog kursa, trebate da nađete način za održavanje znanja: putem vikend jezičkih radionica za održavanje znanja, proširenje vokabulara i radi konverzacije!
Naravno, reći će Vam neko da učenju nema kraja
i to je samo delimično tačno. Niko ne može da tvrdi da u potpunosti poznaje ni svoj maternji jezik, a tek strani jezik možemo usavršavati do kraja života i neće biti perfektan! Ipak postoji nivo dostižan većini ljudi, i to ne samo za jedan već za više jezika. Kursevi do C2 nivoa i kontinualno učenje posle kurseva pokrivaju naše potrebe. Posle C2 nivoa možete i na studije engleskog, ili u krajnjem slučaju uvek ćete raditi na novim rečima, terminima, stručnoj literaturi. Čak i da ste rođeni Englez, mnogo toga ostaje nepoznato, jer se i jezik stalno menja - pa zabavi nikad kraja!

*Ukoliko ste izabrali Vaš kurs kliknite ovde:

 

GSD Metoda

gsd metoda
*Za više informacija kliknite na sliku...

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

44.3%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
31.9% 
10.4%UNITED STATES UNITED STATES
2.1%BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA
2.1%CROATIA CROATIA

Posetioci

Danas: 4
Juče: 57
Ove nedelje: 124
Zadnje nedelje: 390
Ovog meseca: 589
Zadnjeg meseca: 2810
Ukupno: 30972