Watch

Home Pitanja i Odgovori pitanja i odgovori 57. MNOGI NUDE UBRZANE, INTEZIVNE ILI KRATKE KURSEVE-DA LI JE TO ISTO?

Create PDF Email Štampa

57. MNOGI NUDE UBRZANE, INTEZIVNE ILI KRATKE KURSEVE-DA LI JE TO ISTO?

Date added:
ponedeljak, 05 januar 2009

Answer

Nije baš u potpunosti, ali sva ova tri termina opisuju po jedan aspekt našeg koncepta za 20 dana!
Neki ubrzani kursevi uopšte ne upotrebljavaju jezičke metode učenja, već nameću neuro-lingvističko programiranje, a to je koncept nesvesnog učenja. Iz tog dela mi koristimo ono što je dokazano: slikovne prikaze gramatike i vokabulara, asocijacije i prednost pamćenja putem različitog, višestrukog ponavljanja materije u kratkom roku.
To je ujedno i drugi termin- intenziviranje nastave dovodi do boljeg pamćenja, smanjenja gubljenja informacija i boljeg povezivanja materije! Ali kursevi koji u intenzivnost ne uključe ubrzane tehnike prosto ne uspevaju, jer je to samo  sabijanje tradicionalne, mehaničke metode u manji okvir vremena.
Kada kažemo kratak obično mislimo na pogrešnu reč za intenzivan: jer se fond časova ni gradivo ne skraćuju na intenzivnim kursevima- zato što se povećava učestalost časova. Dakle, za 6 meseci po dva časa nedeljno ili 4 nedelje po dvočas dnevno fond časova je  jedino isti, ali nikako nije isti sadržaj časa, način rada (metode) i tehnike pamćenja, kao i broj polaznika u grupi i odnos profesora.
U svakom slučaju prednost je dokazana u korist intenzivnog kursa! Da je drugačije, mi bismo radili kao i svi drugi- zašto bismo insistirali na nečemu neuspešnom?
Mi možemo raditi duge kurseve, pa bi čak i  tada ostvarili bolji rezultat, ali svi drugi ne mogu raditi kao mi- za to je potrebno veliko znanje- a ne prosečnost, velika disciplina i samokontrola, obučavanje kadra i usavršavanje, i pre svega uska  specijalizacija škole  za jedan jezik, gde je direktor nastave ujedno i stručnjak za jezik koji vodi.
Tako da naš kurs jeste ubrzan donekle po nekim elementima, jeste intenzivan po dinamici odvijanja časova, kratak je ako gledamo kalendar- ali je zbog GSD metode dublji, jasniji, sadržajniji i uspešniji od bilo kog drugog kursa u Srbiji. Zato mi jedini dajemo i pisanu garanciju za uspeh uz pravo reklamacije!

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

33.6%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
28.9% 
15.6%UNITED STATES UNITED STATES
9.3% 
2.5%BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA

Posetioci

Danas: 2
Juče: 10
Ove nedelje: 12
Zadnje nedelje: 281
Ovog meseca: 234
Zadnjeg meseca: 1129
Ukupno: 25446