Watch

Home Pitanja i Odgovori pitanja i odgovori 50. KOLIKO DOBAR I KOJI AKCENAT MOGU DA STEKNEM NA KURSU ( BRITANSKI, AMERIČKI...)?

Create PDF Email Štampa

50. KOLIKO DOBAR I KOJI AKCENAT MOGU DA STEKNEM NA KURSU ( BRITANSKI, AMERIČKI...)?

Date added:
ponedeljak, 05 januar 2009

Answer

Ako pohađate kurseve u školi koja radi po British English  programima, usvojićete standardni srednje-britanski akcenat. To neće biti 100% isto kao kod Vašeg profesora ili kod Britanaca, zahvaljujući tome što se na kursevima rade samo osnove engleske fonetike i fonologije. Čak ni fakulteti ne uključuju dovoljno vežbi za ovaj deo savladavanja jezika. Uključenjem u životnu sredinu tog jezika i dijalekta- Vi možete savladati i steći gotovo savršen akcenat engleskog jezika, ali ćete zaboraviti srpski! Dokle god ste u Srbiji i engleskom jeziku posvećujete sat-dava učenja i slušate ga još sat-dva, a govorite ga malo ili nimalo van časa- teško da možemo govoriti o  čistom akcentu, bilo British, bilo American engleskog. Oni se danas puno i mešaju, pa ni neki Britanci ne izgovaraju sve reči čistim British akcentom, a to je posledica mešanja kultura, globalizacije i usvajanja reči i izraza iz savremene kulture (pretežno uticaj USA preko filmova, muzike itd).
Vi se možete opredeliti bilo za jedno bilo za drugo, ili čak za Australian akcenat, ali svakako treba raditi na tome da kad govorimo engleski ne koristimo dikciju i naglasak maternjeg jezika.

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

33.6%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
28.9% 
15.5%UNITED STATES UNITED STATES
9.3% 
2.5%BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA

Posetioci

Danas: 21
Juče: 13
Ove nedelje: 21
Zadnje nedelje: 67
Ovog meseca: 310
Zadnjeg meseca: 1125
Ukupno: 25307