Watch

Home Pitanja i Odgovori pitanja i odgovori 48. ZAŠTO U ŠKOLI „BRITANICCA“ POSTOJI KODEKS OBLAČENJA (UNIFORME)?

Create PDF Email Štampa

48. ZAŠTO U ŠKOLI „BRITANICCA“ POSTOJI KODEKS OBLAČENJA (UNIFORME)?

Date added:
ponedeljak, 05 januar 2009

Answer

Svaka iole ozbiljna institucija i svaka profesija imaju svoje uniforme, obeležja. Profesor i osoblje škole moraju na jasan način biti prepoznatljivi polaznicima. Profesor treba da bude formalno, pristojno obučen i ne treba svojim ekscentričnim ili nemarnim oblačenjem da odvlači pažnju polaznika. Ista radna odeća (stilizovana  modna uniforma iz butika“Happening“ u našem slučaju) stvara osećaj prepoznatljivosti figure profesora, a to donosi i poverenje i sigurnost, smirenost polaznika.
Drugo, profesor ne treba da gubi vreme svakog dana na izbor adekvatne odeće ilida kupuje klasičnu odeću koju recimo ne voli.
Treće svaka organizacija ima svoj stil i zaposleni uvek trebaju sa se izdvoje izgledom od klijenata. Zamislite profesora sa minđušom u nosu, golim stomakom, spuštenim pojasom iznad koga stoji tatoo! Ili profesora u pank stilu, profesoricu u mini suknji i tesnom topu, itd..
U privatnom životu svako može da se ponaša kako želi i da se oblači po volji, ali zanimanja kao što su profesor, advokat, lekar, službenik ipak zahtevaju i pristojnost. Na taj način se pokazuje i poštovanje prema polazniku/klijentu. Mi smo izbor uniforme prepustili našim uglavnom mladim profesoricama tako da izgledaju elegantno, ali i da se osećaju prijatno.
Pored prepoznatljive britanske zastave koja predstavlja simbol ujedinjenja Engleske, Welsa i Škotske u Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije, kraljevski škotski tartan Stjuarta je drugi svetski poznat simbol koji asocira na engleski jezik!
On takođe asocira na William-a Wallace-a- Hrabro Srce i period hrabre borbe škota za samostalnost i slobodu, što su na kraju i postigli jer škotska loza Stjuarta danas vlada Britanijom, iako su Škoti bili pokoreni!
    Njeno Veličanstvo Elizabeta II je odabrala ovaj tartan  za svoj lični.
Inače Škoti imaju puno sličnosti sa Srbima - srdačno i otvoreno ponašanje, hrabar duh, poštovanje tradicije i nacionalne istorije i  gajde naravno! Sem toga Kraljica Elizabeta II je kuma našeg prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i princeze Jelisavete, odnosno kuma našem narodu- a kum nije dugme!
Tako naša uniforma podseća na slobodu, hrabar duh i kraljevsko dostojanstvo, i naravno na postojbinu pravog engleskog jezika- Veliku Britaniju!

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

33.6%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
28.9% 
15.5%UNITED STATES UNITED STATES
9.3% 
2.5%BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA

Posetioci

Danas: 21
Juče: 13
Ove nedelje: 34
Zadnje nedelje: 69
Ovog meseca: 339
Zadnjeg meseca: 1125
Ukupno: 25307