Watch

Home Pitanja i Odgovori pitanja i odgovori 39. DA LI JE MOGUĆE SLUŠATI KURS ISKLJUČIVO NA ENGLESKOM JEZIKU OD PRVOG DANA (OD SAMOG POČETKA)?

Create PDF Email Štampa

39. DA LI JE MOGUĆE SLUŠATI KURS ISKLJUČIVO NA ENGLESKOM JEZIKU OD PRVOG DANA (OD SAMOG POČETKA)?

Date added:
ponedeljak, 05 januar 2009

Answer

Ako niste u inostranstvu i ne učite engleski u internacionalnim odeljenjima- apsolutno je nemoguće, nepoželjno i pogubno da svoj prvi kurs (pa čak i viši) slušate na engleskom jeziku: Vi ste upravo došli zato što taj jezik ne znate! Kako ćete na jeziku koji ne znate slušati i razumeti jezik koji ne znate?
Isključenje maternjeg jezika je loše na bilo kom stupnju učenja novih struktura (Mario Rinvolucri „ Usage of mother tongue“, Penny Ur- Oxford University  senior fellow professor).
 Maternji jezik i objašnjenja na maternjem jeziku, mogu se isključiti na kursevima više konverzacije, naprednim biznis kursevima, ali čak i tada- ako đak pogreši, 100% je sigurno samo objašnjenje na maternjem jeziku! Ne možemo đaku samo pokazati kako je dobro i tačno nešto reći, napisati na tabli rešenje- već trebamo objasniti i ZAŠTO je to tako- odnosno moramo uvesti pravilo i objašnjenje greške!
Kada jednom savladate neki nivo- u inostranstvu ili kod nas možete ići na „total immersion“ kurs- kurs totalnog uključenja u jezik, kada se maternji jezik izbacuje iz upotrebe na času, ali to nikako ne može biti na bilo kom kursu koji donosi novu gramatiku i složene strukture. Kombinacija kurseva u zemlji i prakse u inostranstvu je mnogo bolja od upotrebe „native speaker-a“ za predavače.

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

33.6%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
28.9% 
15.6%UNITED STATES UNITED STATES
9.3% 
2.5%BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA

Posetioci

Danas: 2
Juče: 10
Ove nedelje: 12
Zadnje nedelje: 281
Ovog meseca: 234
Zadnjeg meseca: 1129
Ukupno: 25446