Watch

Home Pitanja i Odgovori pitanja i odgovori 9. KO SU PREDAVAČI U ŠKOLI „BRITANICCA“?

Create PDF Email Štampa

9. KO SU PREDAVAČI U ŠKOLI „BRITANICCA“?

Date added:
petak, 02 januar 2009

Answer

Najbolji profesori engleskog jezika koji polože test znanja, prođu obuku za ubrzano učenje i nastavu za podučavanje odraslih, a potom sve to i dokažu pred komsijom naše škole koju čine iskusni i najuspešniji predavači. Nastavu ne mogu držati nekvalifikovana lica tzv. „strani“ predavači, ili oni kojima to nije prvi jezik na studijama.
Veoma retko se može naći predavač koji nije studirao engleski jezik, a koji je stekao sledeće kvalifikacije: da je položio IELTS ili TOEFL sa najvišom ocenom, zatim TKT ispit A,B i C modul, a potom CELTA i DELTA ispite da bi približno odgovorio zahtevima kvalitetnog predavača.
Sem profesora engleskog jezika i književnosti, samo diplomirani filolozi uz ove navedene britanske diplome koje svedoče o obučenosti približnoj profesoru engleskog jezika se uvažavaju u našoj školi, ali je neophodno i  da predavač  dobro poznaje gramatiku srpskog jezika i da pohađa obuku, nakon čega polaže ispit za dobijanje licence.
Profesori engleskog jezika sem stručnosti moraju imati rezultate koji se mere uspehom polaznika na finalnom ispitu, a njihova humanost, razumevanje i požrtvovanje za svakog pojedinca se posebno ocenjuju u njihovim radnim biografijama.
Sa osrednjim ili arogantnim profesorima, koji ne žele da uče i napreduju dalje u struci nemamo saradnju. Isto tako i sa onima koji misle da im je dužnost da smo održe čas, ili da polaznike posmatraju samo kao posao.Oni koji se hvale samo diplomom i odbijaju test uopšte ne ulaze ni u razmatranje.
Takođe smo rigorozni i surovi prema onima koji misle da se nalaze u nekoj državnoj školi ili na fakultetu, gde đake  mogu da tretiraju kao kolateralnu štetu ili poligon za sopstvene frustracije. Zato je period prakse i upoznavanja profesora u našoj školi veoma dug pre nego što novom saradniku prepustimo grupu polaznika za samostalni rad. Profesor pre svega mora biti čovekoljubac i pozitivna ličnost, a potom se uvažavaju njegova moć prenošenja znanja, snaga ličnosti, sposobnost vođe i motivatora, originalnost, duhovitost- uz obaveznu  proveru  kvalifikacija koje su ponekada samo parče papira!
I znanje profesora je relativna stvar, ako profesor ne radi  na svom znanju konstantno i  prestane da uči, da  istražuje  po završetku studija.
Zato oni koji budu izabrani za profesora u školi „Britanika“ pored velike odgovornosti i visokih zahteva stiču i mogućnosti za usavršavanje, putovanja u Veliku Britaniju, nagrade, naše poverenje,  prijateljstvo i pomoć kolegijuma i uprave škole u svakoj situaciji.

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

33.7%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
29% 
15.1%UNITED STATES UNITED STATES
9.5% 
2.5%BOSNIA AND HERZEGOVINA BOSNIA AND HERZEGOVINA

Posetioci

Danas: 5
Juče: 12
Ove nedelje: 76
Zadnje nedelje: 81
Ovog meseca: 95
Zadnjeg meseca: 1104
Ukupno: 24636