Watch

Home Klub za održavanje znanja
El. pošta Štampa PDF
KLUB ZA ODRŽAVANJE ZNANJA ENGLESKOG JEZIKA


Poštovani polaznici,

„Britanicca School“ ostaje Vaš prijatelj i posle završetka kursa. Na osnovu velikog iskustva u radu sa ljudima poznato nam je da učenje jezika ne sme da prestane kada jednom dobijete diplomu. Naprotiv, upotrebom znanja koje steknete na jednom kursu tek počinje avantura! Svaki je kurs ipak samo idealizovan rad u učionici, pa kada jednom krenete u upotrebu jezika shvatite kako jezik funkcioniše. Tada se i javlja potreba da ponovo konsultujete literaturu, da imate pri ruci gramatike sa vežbama, video i audio pakete koji održavaju stečeni nivo znanja i pomažu Vam da korigujete mnogo toga u hodu.Zato učenje jezika u stvari nikada ne prestaje u potpunosti. Mi učimo aktivno na kursu, rekapituliramo gradivo za ispit, zatim stavljamo jezik u upotrebu i korigujemo ga kroz upotrebu daljim radom i upotrebom pomoćne literature.

 

 

Ova tabela predstavlja jednu najosnovniju varijantu učenja, ako jedan kurs zadovoljava Vaše potrebe ili ste barem jedno vreme sprečeni da aktivno učite,odnosno da pohađate novi kurs.
Svaki kurs traži maksimalnu posvećenost jer se na svakom kursu napreduje dalje u gramatici, vokabularu, novim strukturama jezika.
Obavezno je da polažete finalni test zbog Vas lično radi provere znanja, da bi smo uopšte znali šta dalje.
Jezičke radionice (pogledajte detaljnije čitav link) predstavljaju sistematsko proširenje i garantovano kvalitetno održavanje znanja uz našu pomoć, dokle god ne ostvarite maksimum na jednom nivou (pogledajte tabelu CEFR : A1, A2, B1, B2, C1, C2).

 

Tabela nivoa po CEFRBeginner nivo ili A1 se retko preporučuje za odrasle i mnogi ugledni autori knjiga za kurseve uopšte ne pišu knjige za ovaj nivo, jer je gradivo sa Beginner kursa samo 30% od sadržaja Elementarnog kursa!

Keith Morrow-autor knjige“Insights from the Common European Framework“ koja nas jasno i strogo upućuje na standarde i kvalitet kurseva koje dajemo, procedure upisa i procene znanja.

 

Naravno da je najbolje kada jezik odmah upotrebite po okončanju kursa! Bilo da je to na poslu ili nekoj drugoj situaciji, idealno je kada jezik GOVORITE!
A ako to niste u prilici, pa čak ni da vikendom pohađate naše jezičke radionice, ostaje slobodna, samostalna varijanta da kada god imate vremena posvetite nedeljno par sati engleskom jeziku.
Ipak jezičke radionice su u prednosti u odnosu na samostalni rad zato što na jezičkim radionicama imamo konverzaciju: Vi nastavljate da govorite! Sve drugo što činimo za održavanje znanja, sem govora je pasivizacija jezika!
Bitno je da nikada ne dozvolite da mesecima ćutite na engleskom. Mnogo ljudi upravo čini tu grešku: čim nešto malo pokrenu stvar sa mrtve tačke, istog momenta kada završe jedan kurs ne idu dalje, na viši nivo, ne upotrebljavaju jezik i sve se završi na dobrom početku.
Ako nećete biti u prilici da odmah koristite jezik, dobro je da iza opšteg nivoa upišete konverzacijski kurs, a potom strukovni, poslovni ili specijani kurs koji je Vama potreban. Uvek između dva kursa održavajte svoju fluenciju govora redovno, zato smo i osmislili jezičke radionice vikendom.

TABELA: PLAN RADA U OKVIRU JEDNOG NIVOA


I NAJSAVRŠENIJI I NAJLEPŠI CVET ĆE IPAK UVENUTI AKO GA NE ZALIVAMO SVAKOG DANA!

Načini za održavanje znanja su onoliko različiti koliko i sami ljudi! Od Vas zavisi na koji način ćete održavati znanje, ali bez govora/konverzacije jezik brzo zaraste u korov i mi ga zaboravljamo.
Vremenom naravno ne zaboravljamo baš sve, ali meseci i godine zapuštanja dovode do minimalizacije svega: najmanje gubimo znanje gramatike, znatno gubimo fond reči, a najviše gubimo sposobnost tečnog govora!
U svakom slučaju, ne dozvolite sebi da ne radite apsolutno ništa! Evo nekoliko saveta:

• Nabavite CD sa audio-video jezičkim igricama za zabavno, neopterećujuće i svakodnevno učenje jezika uz učešće prijatelja, partnera, decu, kolege( svi naši polaznici dobijaju CD koji odgovara njihovom nivou)
• Slušajte muziku: sa MP3 ili MP4 uređajima možete da slušate muziku i pratite tekst!
• Gledajte filmove: posebno BBC serije, istorijske spektakle i dokumentarne serije, zbog pravilnog akcenta i gramatike (izbegavajte nisko-budžetne holivudske filmove zbog slenga i nepravilnosti)
• Pratite televizijske programe poput „Discovery“, „History“ ili “Travel“, pratite vesti na BBC ili CNN kanalima- na ovaj način pratite savremeni engleski jezik i kovanice 21 veka!
• Čitajte specijalne lektire prilagođene kursevima a koje su praćene CD-om tako da možete čuti čitavu knjigu (jedna od redovnih nagrada u našoj školi, a mogu se nabaviti u knjižarama „English book“);
• Posećujte sajtove na Internetu sa pravilnim engleskim jezikom: „Wikipedia“, „Britannica“ ili neki od sigurnih obrazovnih sajtova čije adrese možete naći baš na ovoj strani;
• Čitajte knjige u originalu sa fokusom na književnim klasicima, a manje na best-selerima; čitajte časopise ili dnevne novine na engleskom jeziku; pišite dnevnik na engleskom jeziku;
• Upišite kurs engleskog jezika u Velikoj Britaniji
• Otputujte gde god se engleski koristi u mešovitim sredinama visoko-frekventnog turizma (Malta, Grčka, Španija, Egipat!);
• Otputujte na neki međunarodni vikend festival ili koncert bilo gde na Balkanu ili u Evropi
• Pronađite prijatelje na Scype-u sa kojima gotovo besplatno možete pričati danonoćno ili pronađite prijatelje za dopisivanje e-mailom;
• Učlanite se na neki od stranih foruma na engleskom jeziku;
• Ako ne znate šta da radite, kojim redom i kako da organizujete učenje: Vi opet dođite do nas da nastavimo druženje!
Svim svojim polaznicima obezbedili smo puno nagrada, popusta i pogodnosti kao podsticaja za bolje učenje. Svim posetiocima našeg sajta darujemo mnogo toga što će pomoći, iako niste naši polaznici. Pažljivo pogledajte sadržaj kluba i sigurno ćete pronaći mnogo toga zanimljivog, potrebnog, korisnog...

 

 

GSD Metoda

gsd metoda
*Za više informacija kliknite na sliku...

      Jezička laboratorija 

*Za više informacija kliknite na sliku...

JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Države

33.3%SERBIA AND MONTENEGRO SERBIA AND MONTENEGRO
28.7% 
13.8% 
8%ISRAEL ISRAEL
7%UNITED STATES UNITED STATES

Posetioci

Danas: 9
Juče: 733
Ove nedelje: 762
Zadnje nedelje: 97
Ovog meseca: 762
Zadnjeg meseca: 1342
Ukupno: 20611